Bouwen van een woning

Ook voor het bouwen van een woning ben je bij Tom van Wezel aan het juiste adres. Wij kunnen ondersteunen in onderstaande stappen of in het hele proces. In de meeste gevallen gaan wij als volgt te werk bij het bouwen van een woning.

Fase 1: Idee uitwerken

De eerste stap bij het bouwen van een nieuwe woning is het uitwerken van het idee. Wij doen dit vaak op schetstekening waarbij jouw wensen allemaal zo goed mogelijk meegenomen worden. Ook kijken we in overleg naar de mogelijkheden en geven wij advies met onze jarenlange ervaring in de bouw.

Woning bouwen fase 1 idee en schets

Fase 2: Definitieve tekening

Na overeenstemming van de eisen en wensen gaan wij in deze fase aan de slag met de definitieve tekening voor jouw nieuwbouwwoning. Dit is inclusief berekeningen en constructieve zaken waar nodig. Hierdoor krijgen we een idee van de totale omvang van het bouwproject en kunnen we een goede inschatting geven. Ook kunnen in deze fase de wensen nog aangepast worden aan de hand van de zaken die we tegenkomen bij deze berekeningen en tekeningen.

Fase 3: Materiaalkeuze

De gebruikte bouwmaterialen zijn uiteraard belangrijk voor de look, feel en kwaliteit van jouw nieuwe woning. Als je zelf gaat bouwen heb je voor een groot deel vrije keuze in de materialen die gebruikt worden bij de bouw van jouw nieuwe woning. De materiaalkeuzes hebben uiteraard ook invloed op het uiteindelijke kostenplaatje. Ook hierin kunnen wij vooraf adviseren.

Fase 4: Aan de slag

Na het verlenen van de benodigde vergunningen kan de schop in de grond. En kunnen we aan de gang met de bouw van de nieuwe woning. We zullen de werkzaamheden uitvoeren volgens de vooraf aangeleverde tekeningen en kunnen waar nodig bouwbegeleiding geven op de bouw. Tijdens de bouw kunnen wij onder andere helpen bij de volgende werkzaamheden:

Fundering plaatsen van een nieuwbouwwoning
 • Bepalen van het meterpeil
 • Maken van de fundering
 • Opbouw van de muren
 • Plaatsen van verdiepingsvloeren
 • Dakopbouw (wind- en waterdichte ruwbouw)

Fase 5: Afwerking

De laatste fase voor oplevering is de afwerking. Uiteraard kan in ruwbouw niet gewoon worden en moet er ook afwerking gedaan worden. Ook hierbij kunnen wij ondersteunen. Ons team van vakmensen heeft jarenlange ervaring met onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Leidingwerk en loodgieterswerk
 • Timmerwerk
 • Stuc- en tegelwerk
 • Afwerkingswerkzaamheden
 • Elektra
 • Aftimmerwerk
 • Schilderswerk

Fase 6: Oplevering

De laatste en vaak leukste fase is de oplevering van de woning. Als alles klaar is wordt er bij oplevering samen een inspectie gedaan van de nieuwe woning. Ook wordt alles dan doorgesproken en kunnen jullie in de nieuwe woning trekken.

Zelf een woning gaan bouwen?

Heb je na bovenstaande informatie besloten om zelf een woning te gaan bouwen in Heusden, Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen en omgeving? Dan kunnen wij je helpen bij verschillende fases van de bouw. Uiteraard kan in overleg besloten worden bij welke fases er hulp nodig is. Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op voor het bouwen van een eigen huis via onderstaande knop:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00